Γράφει ο »One True King» τις σκέψεις του για το τέλος του Game of Thrones…

Η Daenerys ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ

Η ζωή μετά το GOT ξεκίνησε και επίσημα πια με το βραβείο της μεγαλύτερης πατάτας να πηγαίνει επάξια στο τελευταίο επεισόδιο και το τέλος που διαλέξανε οι παραγωγοί να δώσουν….

Αν πρέπει να μιλήσουμε σκηνοθετικά το επεισόδιο είναι πολύ καλογυρισμένο – κανείς δεν αμφιβάλει για αυτό – …

Σκηνοθεσία αρκετά καλή – Νάναι καλά ο Drogon

Η σκηνή με την έξοδο της Daenerys για να αποθεωθεί από τον στρατό της με τα φτερά του Drogon να ανοίγουν πίσω της και το λιώσιμο του σιδερένιου θρόνου είναι όλα τα λεφτά….

Πλοκή – Βραβείο μεγαλύτερης πατάτας

Τα μόνο 6 επεισόδια που είχαν αποφασιστεί για τον τελευταίο κύκλο μας είχαν χτυπήσει καμπανάκι για το τι θα δούμε και πως θα τέλειωνε όλο αυτό το τέλειο χτίσιμο χαρακτήρων και τελικά η επιβεβαίωση ήρθε…….

Το τέλος της Ντάνυ ήταν άδοξο, από το χέρι του ανθρώπου που αγάπησε και ερωτεύτηκε…. Όλοι μιλούσαν για Mad Queen, ένας χαρακτήρας που επί 71 επεισόδια χτιζόταν παραδειγματικά, έγινε μέσα σε λίγα λεπτά η τρελή βασίλισσα  και μέσα σε ακόμη λιγότερα λεπτά ο αγαπημένος της Jon Snow την δολοφόνησε….. Εντάξει, απλά δεν έχουμε να σχολιάσουμε παραπάνω….

Αυτό ήταν η ολοκλήρωση της ιστορίας για τον Jon Snow ;;;; ένας χαρακτήρας που ήταν το επίκεντρο των εξελίξεων απλά γίνεται θεατής στην 8η σεζόν, αφήνοντας τις γυναίκες (Cercei – Daenerys -Sansa) να δολοπλοκούν για εξουσία, ανήμπορος να αντιδράσει, να μένει θεατής σε όλες τις εξελίξεις και στο τέλος να τον παρακαλάνε όλοι να βγάλει το φίδι από την τρύπα…. Και αφού βολεύει όλους τους άρχοντες του Westeros σκοτώνοντας την αγαπημένη του να στέλνεται απλά πίσω στην Νυχτερινή Φρουρά ; ; ; (η απορία του για το αν υπάρχει ακόμα και τι σκοπό αποσκοπεί – είναι απορία όλων μας)

Το χειρότερο τέλος όλων των χαρακτήρων είναι αυτό του Jon Snow / Aegon Targaryen…

Σκοτώνει την αγαπημένη του, πράξη που μετανιώνει άμεσα και γιαυτό στέκεται μπροστά στον Drogon ώστε να φύγει μια και καλή μαζί της για τον άλλο κόσμο, τελικά ο ήρωας του Westeros φυλακίζεται, η Sansa θέλει την ελευθερία του γιατί της έκανε την βρώμικη δουλειά, οι Άσπιλοι και η Yara θέλουν το κεφάλι του για την προδοσία στην Daenerys και στο τέλος όλοι αποφασίζουν να τον στείλουν στο τείχος για να ξεμπερδεύουν μαζί του και να μοιραστούν την εξουσία καθώς ένας νέος Ned Stark στον χαρακτήρα θα ήταν για όλους πρόβλημα…..

Στο τέλος και την στιγμή του αποχωρισμού και της διάσπασης των μελών του οίκου Stark, η μέγιστη υποκρίτρια Sansa του ζητά να την συγχωρήσει και φαίνεται από το πρόσωπο του και τα λόγια που της λέει ότι  την συγχωρεί (χωρίς να πει την λέξη αυτή) … Της δίνει συγχαρητήρια που πια έγινε βασίλισσα και μια παγωμένη αγκαλιά (πιο καρφί πεθαίνεις) – ξέρει μέσα του, ότι έκανε λάθος που σκότωσε την βασίλισσα του καθώς τα παίγνια εξουσίας παραμένουν αναλλοίωτα και απλά χαιρετά την Sansa…. Κάνει το καθήκον του προσκυνώντας τον νέο Βασιλιά Bran Stark και η πιο αληθινή αποχαιρετιστήρια στιγμή είναι ο αποχαιρετισμός του με την Arya…. Η μόνη που διασώζει την τιμή του οίκου Stark……

Bran για Βασιλιάς – OMG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Σάμγουελ προτείνει μία δημοκρατία στην συνάθροιση και όλοι απλά γελάνε μαζί του, κανείς δεν θέλει να παραδώσει εξουσία κανείς δεν αγαπά τους υπηκόους του… ειδικά η γκριμάτσα της Sansa τα εξηγεί όλα….

Μιας και ο τροχός που έσπασε η Ντάνυ θάναι προσωρινός καθώς κανείς επικεφαλής βασιλείου δεν θέλει τον άλλον για Βασιλιά όλοι συμφωνούν να κάνουν βασιλιά το κοράκι με τα τρία μάτια που ούτε περπατά. ούτε μπορεί να κάνει διαδόχους……

Και καθώς περιμένεις έστω μια τυπική άρνηση, ή να υποδείξει αυτός τι πρέπει να γίνει καθώς βλέπει και γνωρίζει τα πάντα δέχεται τον θρόνο και λέει ότι γιαυτό ήρθε στην πρωτεύουσα!!!!!!!!!!

Καλά ας μην σχολιαστεί άλλο αυτό….

Sansa η αγνή Stark που έγινε σαν τα μούτρα της Cercei…ή μήπως ήταν έτσι πάντα ; ; ;

Η Sansa λοιπόν που από το πρώτο επεισόδιο ποθούσε εξουσία, αξιώματα και δύναμη αφού συναινεί στο να γίνει ο νόμιμος διάδοχος του Ned Stark βασιλιάς στο King’s Landing (γίνεται αυτόματα η νόμιμη αρχόντισσα του Winterfell και συνάμα του Βορρά) ρίχνει και την αφοπλιστική χυλόπιτα στον αδερφό της Βασιλιά λέγοντας του στεγνά ότι ο Βορράς θα μείνει ανεξάρτητος και όλοι μονομιάς να συμφωνούνε – Ο νέος άρχοντας του Ντορν, που ο οίκος του δεν μάσαγε ούτε από δράκους, η Yara η πιο σκληροπυρηνική και με το άσβεστο μίσος της και τις απαξιωτικές της απόψεις για τον Βορρά, ο άρχοντας Tully που πέρασε τα πάνδεινα για να εξυπηρετήσει τον Βορρά, όλοι μονομιάς συμφωνούνε να μείνει ο Βορράς ανεξάρτητος… Πιο tragic στιγμή πεθαίνεις….

Αναπάντητα ερωτήματα

1. Γιατί ο Bran αναζητά τον Drogon και γιατί αποκάλυψε ότι κατέβηκε στο King’s Landing για να γίνει Βασιλιάς ; ; ; μήπως θεωρητικά θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί η θεωρία ότι το άγγιγμα του Night King τον έχει επηρεάσει και έχει αρχίσει να μετατρέπεται ο ίδιος σε Night King ;;;;

2. Για ποιο λόγο ασυστάθηκε η νυχτερινή φρουρά αφού πια δεν έχει λόγο ύπαρξης και ο Βορράς είναι ανεξάρτητο πια βασίλειο ; τι όρκο θα δίνουν τα μέλη της ; ; ;

3. Στο συμβούλιο για την επιλογή νέου βασιλιά είδαμε κάποιους άγνωστους χαρακτήρες…. Τον νέο πρίγκηπα του Dorn και κάποιον άρχοντα από το Casterly Rock ;;;; ποιοι ήταν αυτοί ; ; ;

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Υ.Γ 1 : Respect στους άσπιλους που δεν δέχτηκαν ούτε γη ούτε αξιώματα παρά μόνο δικαιοσύνη…

Υ.Γ 2 : Respect στα μαγικά πλάσματα της σειράς, ανταρόλυκος Ghost και δράκος Drogon πολύ πιο άξιοι από κάθε άνθρωπο στο Westeros…

Υ.Γ.3 : Α ρε Stannis που χρειαζόσασταν όλοι…

Υ.Γ. 4 : #TeamDaenerys for ever…

 

O «One True King» θα συνεχίσει να γράφει άρθρα μέσω του SUN RADIO, γιαυτό να μείνετε συντονισμένοι…..

 

DRACARYS ! ! !

 

 

 

 

PLANET CINEMA