Η εκπομπή ‘Ιστορίες για Αγρίους’ ανακρίνουν την Ίνα Ξανθοπούλου – τραγουδίστρια του συγκροτήματος ParanoiR από την Θεσσαλονίκη !!!

Γράφει ο  Thanos Tram

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο μία η πόλη που φημίζεται για την φοιτητική της ζωή, την υπέροχη κουζίνας της, το θαυμαστό ιστορικό της παρελθόν και  τον ρομαντισμό που εκπέμπει, τελευταία είναι ξακουστή και για την υπέροχη μουσική της σκηνή…..

Και σε αυτήν την σκηνή ένα συγκρότημα κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση και δεν είναι άλλο από τους ParanoiR.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους  ParanoiR μέσω της Ίνας :

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ;

Όλα ξεκίνησαν 5 χρόνια πριν, όταν βρεθήκαμε για το πρώτο μίτινγκ στην Καμάρα.

Αποφασίσαμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχήμα με σκοπό να παίζουμε δικά μας κομμάτια.

Από την συνάντηση εκείνη έχουμε μείνει στο σχήμα οι τρεις, Ίνα, Αλέξης και Χρήστος (φωνή, τύμπανα, κιθάρα) και με τη σημερινή μας σύνθεση παίζουμε σχεδόν 2 χρόνια (με Άλκηστη στο μπάσο και Αντώνη στην έτερη κιθάρα).

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ;

Σαν λογοπαίγνιο χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Marilyn Manson στο ομώνυμο κομμάτι του (γράφεται Para-noir) . Εκφράζει ουσιαστικά αυτό που είχαμε στα υπόψη μας να παρουσιάσουμε ηχητικά , μια σκοτεινή πλευρά του alternative ροκ ήχου ,με μια δόση πειραματικής παράνοιας.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ;

Είμαστε 5 διαφορετικές προσωπικότητες με ποικίλα ακούσματα, pop,progressive,post rock κ.α. Όλο αυτό λοιπόν προσπαθούμε να το ενσωματώσουμε στον ήχο μας και να το χρησιμοποιήσουμε ως ατού μας.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΗΚΕΤΕ ;

Αυτοχαρακτηριζόμαστε dark alternative, διότι καμία άλλη υπάρχουσα “ταμπέλα” δε μας ταιριάζει. Είμαστε μίξη πολλών πραγμάτων, πολλών ακουσμάτων, πολλών επιρροών και προσπαθούμε να αφήσουμε και εμείς το δικό μας αποτύπωμα. Πρωταρχικό ρολο για μας παίζει το να καταθέτουμε την ψυχή μας και να το ευχαριστιόμαστε.

ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ;

Κυρίως οι δύο κιθαρίστες γράφουμε τη μουσική και τους στίχους,με εξαίρεση κάποιων κομματιών που γράφει στίχους η Ίνα. Όμως όλη η μπάντα συμβάλλει ενεργά στη δομή των κομματιών,με ιδέες ο καθένας πάνω στο αντικείμενο του.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΣΤΙΧΟ;

Γιατί το YouTube είναι παγκόσμιο και σαφέστατα δεν απευθυνόμαστε μόνο στο ελληνικό κοινό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑ ;

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το LP μας με τίτλο “Voices of Deceit”, οπότε άμεσος στόχος είναι η προώθηση του μέσω live εμφανίσεων εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς και η διανομή του στις ψηφιακές πλατφόρμες παγκοσμίως .

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ;

Θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς γιατί μέσα από αυτή τη μουσική πορεία συνεπράξαμε επί σκηνής με πολλές διαφορετικές μπάντες, μέσω των οποίων έχουν προκύψει αξιόλογες συνεργασίες και έχουμε αποκτήσει καλούς φίλους/συνοδοιπόρους .

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ;

Υπάρχει υπερπληθώρα αξιόλογων μπαντών και είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσεις.

Λίγο πολύ, όλοι έχουν ένα δικό τους fanbase φίλων και προσπαθούν να κερδίσουν την προσοχή του κόσμου.

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΥ SUN-RADIO ;

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χώρο και τη φωνή που μας δώσατε και όπως κάθε φορά, να επισημάνουμε ότι η ισχύς της underground σκηνής βρίσκεται εν τη ενώσει .

Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερο το συγκρότημα επισκεφτήτε τους στα social media :

Facebook Page : ParanoiR   (@paranoir.theband)

Youtube channel : ParanoiR The Band

Instagram : paranoir_band

Ευχαριστούμε πολύ την Ίνα για τον χρόνο που διέθεσε και ευχόμαστε στο συγκρότημα κάθε επιτυχία ! ! !

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ